Kickboksen is een fantastische cardio training voor vrouwen en in Delft kun je elke week lekker mee komen knallen!

Kickboksen is een oefening die cardio combineert met vechtsporttechnieken en bestaat uit trappen, stoten, schaduwboksen, touwtjespringen en nog veel meer oefeningen.
Het is een hoge intensiteit training die kan helpen calorieën en vet te verbranden. 

Onderzoek toont aan dat het volgens van een intensieve kickbokstraining een ongelooflijk efficiënte training kan zijn die ongeveer 750 calorieën per uur kan verbranden.
Als je andere oefeningen aan je training toevoegt en bijvoorbeeld touwtjespringen opneemt, kun je tot 900 calorieën per uur verbranden. Maar waarom is cardio-kickboksen vooral goed voor vrouwen? Omdat het kan helpen hardnekkig buikvet te verbranden.

Het is gebruikelijk dat vrouwen, naarmate ze ouder worden, een toename van het vet rond hun taille opmerken, ongeacht of ze daadwerkelijk aankomen of niet. Een daling van de oestrogeen is waarschijnlijk de boosdoener. Buikvet kan echter gevaarlijk zijn voor uw gezondheid omdat het visceraal vet bevat dat uw interne organen omringt en in verband wordt gebracht met het volgende:

  • Problemen met ademhalen
  • Type 2 diabetes
  • Hoge cholesterol
  • Hoge bloeddruk
  • Hartziekte
  • Bepaalde soorten kanker

Cardio-Kickboksen voor vrouwen nu ook in Delft

Volgens onderzoek is de cardio-conditionering die betrokken is bij kickboksoefeningen een zeer effectieve manier om buikvet te verbranden. Een studie  toonde aan dat aërobe oefening buikvet beter vermindert dan weerstandstraining, omdat het gemiddeld 67 procent meer calorieën verbrandt. 

Tijdens het kickboksen betrek je ook elke spiergroep in je lichaam, inclusief het werken aan je rug en het trimmen van je taille als gevolg van de kernkracht die nodig is om de bewegingen uit te voeren.

Al met al een fantastische training voor vrouwen!

KLIK HIER VOOR EEN GRATIS PROEFLES