5 Redenen waarom Kickboksen Voor Vrouwen zo enorm populair is

In de afgelopen jaren hebben wij onze kickboksen voor vrouwen trainingen explosief zien groeien op elke locatie dat wij de trainingen bieden, zo ook bij ons in Delft.
Er trainen meiden mee vanaf 14 jaar, er trainen studenten, er trainen moeders met dochters, je kunt het niet verzinnen of ze trainen mee met onze kickbokstrainingen.

En dat maakt het ook zo enorm leuk, niet alleen voor ons maar ook voor de dames, de enorme diversiteit aan vrouwen die bij ons in Delft traint.
We krijgen van elk lid natuurlijk ook hun beweegredenen te horen en dit zijn de 5 meest voorkomende redenen waarom vrouwen komen kickboksen in Delft.

1 – Emotionele/mentale rust

Hoe gek het misschien ook klinkt, dit is de meest voorkomende reden die we voorbij horen komen. De dames die bij ons trainen benoemen allemaal en meerdere malen dat ze zo heerlijk tot rust zijn gekomen na een training. Hun hoofd is leeg en ze voelen zich helemaal “zen”. Een kickbokstraining is een perfecte training als je je dagelijkse stress even flink van je af wil slaan en trappen.

2 – Calorieën verbranden

Ja, deze ligt natuurlijk heel erg voor de hand, de meeste dames komen kickboksen omdat ze een paar kilootjes kwijt willen.

3 – Betere conditie

Tijdens onze kickbokstrainingen voor vrouwen wordt de snelheid van de training doorgaans lekker opgevoerd. We beginnen vaak op een iets lager tempo, maar naarmate het uur voorbij gaat, gaat het tempo omhoog. Aan het einde van de training is iedereen op een goede manier “kapot”. De conditie van de dames die bij ons trainen gaat met sprongen omhoog.

4 – Sociale contacten

Of de dames nu alleen komen trainen of samen met een vriendin dat maakt niet uit, want tijdens onze trainingen worden sowieso nieuwe sociale contacten opgedaan. Kickboksen voor vrouwen is een hele sociale sport waar zelfs nieuwe vriendschappen gesloten worden.

5 – Weerbaarder voelen

Ook al is onze training niet gericht op wedstrijd vechten en meer op het sportieve aspect, toch vermelden de dames van Kickboksschool Delft dat ze zich weerbaarder voelen door het volgen van de kickbokstrainingen

Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik wel eens met sommige dames bepaalde partner oefeningen doe, en wanneer ik hun stoot en trapkracht voel kan ik niet ontkennen dat ik niet graag aan het ontvangende eind wil staan.

Zou je het leuk vinden om eens een keer mee te trainen? Een proefles is GRATIS en die kun je aanvragen door op onderstaande knop te klikken.

KLIK HIER OM EEN GRATIS PROEFLES MEE TE TRAINEN