Kinderen worden socialer door kickbokstraining

Wat heel erg leuk is om te zien tijdens de kickboksen voor kinderen trainingen in Delft is dat je de kinderen door de weken en maanden heen letterlijk ziet opbloeien op verschillende vlakken.

Ze worden niet alleen fysiek sterker, ze worden niet alleen sneller, maar ze worden ook een heel stuk socialer. Dit omdat de kinderen tijdens het kickboksen de meeste oefeningen samen met een trainingspartner doen.

De stoottechnieken oefenen ze op elkaar, de traptechnieken oefenen ze op elkaar en tijdens deze oefeningen leren ze elkaar feedback te geven over hoe bepaalde oefeningen beter gedaan kunnen worden.

In het begin zijn ze natuurlijk nog heel erg voorzichtig hiermee, maar je merkt al vrij snel dat wanneer ze het spelletje goed door beginnen te krijgen dat ze elkaar steeds beter helpen, steeds beter begeleiden en dat de feedback die ze geven ook steeds beter de spijker op zijn kop slaat. 

Dit vertelt ons dat ze datgeen wat ze leren ook steeds beter beginnen te begrijpen.
Het is namelijk een ding om een techniek te kunnen uitvoeren, maar het op een begrijpelijke manier aan anderen te kunnen uitleggen vergt iets meer begrip over de technieken.

Al met al zie je dat de kinderen door onze hele trainingsstructuur en de manier waarop ze leren om te gaan met elkaar steeds socialer worden.
En dat is precies een van de belangrijkste elementen die we tijdens onze kickbokstrainingen aan de kinderen willen meegeven, het sociale aspect van deze fantastische sport!

Bij Kickboksschool Delft trainen we (nog) geen wedstrijdvechters en daarom is er bij ons ruimte voor kinderen die dat helemaal niet ambiëren. Zo kunnen wij met een breder scala aan persoonlijkheden trainen en kunnen meer kinderen leren en groeien tijdens onze speciale kickbokstrainingen voor kinderen.

KLIK HIER VOOR EEN GRATIS PROEFLES