Bij Kickboksschool Delft geven wij ook kickbokstrainingen speciaal voor kinderen.

We werken tijdens deze training aan verschillende trap en stoottechnieken, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, sociale omgang en natuurlijk ook het beleven van een hoop plezier tijdens de training.
Wij krijgen vaak mails van ouders met de vraag “vanaf hoe oud mag een kind komen trainen?”

Bij ons zijn ze al welkom vanaf een jaar of zes of zeven om te komen trainen.

De leeftijd kan echter per kind wel iets variëren, soms kunnen ze zelfs al iets jonger mee komen trainen maar wij hanteren hiervoor de volgende leidraad die je kunt aanhouden om in te schatten of jouw zoon of dochter mee kan komen trainen:

Kan het kind zichzelf omkleden ja of nee?

Behalve dat we geen ouders in de kleedkamer willen hebben, als het kind zich zelfstandig kan omkleden dan is het ook klaar om zelfstandig en actief de trainingen te volgen.

We merken namelijk dat wanneer kinderen zichzelf niet zelfstandig kunnen omkleden dat ze ook vaak nog niet helemaal klaar zijn om een heel uur (onze kickboksen voor kinderen training duurt 60 minuten) de kickboks training te volgen. 

Naar onze ervaring zitten we dan redelijk goed, ook al wil het wel eens voorkomen dat er kinderen jonger zijn en we hebben zelfs een tijd lang een meisje gehad dat al mee kwam trainen toen ze drie (bijna vier) jaar oud was! 

Dit is wel een uitschieter geweest en dit gebeurt niet vaak, maar mocht je het zeker willen weten of kickboksen voor kinderen een leuke sport is voor jouw zoon of dochter, kom dan gerust langs!

Een proefles is gratis en zo kan er samen met de trainer bepaald worden of er mee getraind kan worden.

KLIK HIER VOOR EEN GRATIS PROEFLES