Dit is hoe kickboksen voor kinderen in Delft het zelfvertrouwen van uw kind gaat vergroten.

Is het correct om te zeggen dat je een onzeker kind was toen je opgroeide? Als je dat niet was, dan zul je op dat moment waarschijnlijk de strijd om je tekort te voelen begrijpen. 

In het geval dat je het geluk had om op te groeien met een zekere mate van zelfverzekerdheid, zijn we er bijna zeker van dat je wil dat jouw kinderen datzelfde bereiken.
Kickboksen voor kinderen in Delft helpt kinderen op vijf verschillende manieren om hun zelfvertrouwen te vergroten. 

1) Het zorgt ervoor dat ze voor zichzelf op kunnen komen

Pesten is helaas een groeiend probleem op scholen over de hele wereld. Hoe graag we ook zouden willen dat het niet gebeurt, de harde waarheid is dat meer dan één op de vijf studenten kinderen wordt. Hoewel je niet helemaal kunt voorkomen dat je kinderen het doelwit worden van pesterijen, is er wel de mogelijkheid om ze de nodige dosis zelfvertrouwen mee te geven door ze te laten kickboksen.

Door middel van kickboksen leren kinderen niet alleen respect te hebben voor hun leraar, maar ook voor hun leeftijdsgenoten. Hier bovenop leren ze correct om te gaan met hun emoties, zeker op momenten dat ze door pesterijen worden uitgedaagd.

2) Het leert ze dat “groot en sterk” niet altijd beter is

Hoewel vechtsporten een door mannen gedomineerde sport is, zijn meisjes net zo goed in staat om de kickbokstechnieken op te pikken en het goed te doen in de sport.
Daarnaast maakt de grootte van hun sparringpartner niet zo heel erg veel uit. Het correct toepassen van de technieken zijn een heel stuk belangrijker.

Wanneer uw kinderen begrijpen dat hard werken en doorzettingsvermogen de sleutels tot succes zijn, zullen ze niet langer hun grootte of geslacht in de weg laten staan ​​en zich ongemakkelijk of minder voelen ten opzichte van hun leeftijdsgenoten die misschien groter of atletischer zijn.

3) Het leert kinderen dat vooruitgang belangrijker is dan perfectie

Op een gegeven moment zullen uw kinderen leren doelen te stellen en daar naartoe te werken. In het begin kunnen ze echter ongeduldig worden als ze geen onmiddellijke resultaten opmerken. Gelukkig zullen ze stoppen met zichzelf voor de gek te houden over het feit dat ze niet goed genoeg zijn wanneer ze hun vooruitgang beginnen op te merken en leren ze elke stap van hun kickboks groei te omarmen zonder naar hun bestemming te willen haasten.

Daarnaast bevordert kickboksen continue zelfverbetering, iets waar kinderen naar zullen streven. Daarom zal hun uiteindelijke doel zijn om elke dag met 1% te verbeteren.

4) Het leert ze om om te gaan met “verlies”

Omdat verliezen een essentieel onderdeel van het leven is, zal je kind er op een gegeven moment ongetwijfeld mee te maken krijgen, op school of in de sportschool. Helaas kan dit ertoe leiden dat hij of zij ontmoedigd raakt en zich ontoereikend voelt, vooral als hij of zij er niet goed mee om kan gaan.

Door het trainen in kickboksen zullen kinderen echter leren dat verliezen noodzakelijk is voor groei en vooruitgang. Er zijn namelijk veel waardevolle lessen te leren wanneer iemand “verliest”. Uiteindelijk zullen ze leren om verlies als een leerkans te zien in plaats van het te ervaren als het einde van de wereld.

5) Het maakt ze zowel fysiek als mentaal sterker

Het lijdt geen twijfel dat kickboksen de kracht heeft om kinderen sterker te maken, fysiek maar ook zeker mentaal. Naast het trainen van hun spieren, leert het hen ook om buiten hun comfortzone te te stappen en niet bang te zijn om nieuwe dingen te proberen. Het beste hiervan is dat ze deze kracht in het dagelijks leven zullen dragen en beter omgaan met allerlei situaties.

Denk je dat kickboksen mogelijk een goede aanvulling is op het leven van jouw kind, kom dan eens naar een gratis proefles bij Kickboksschool Delft.

KLIK HIER VOOR EEN GRATIS PROEFLES